Maandag werd de competitie afgesloten met een toernooi tussen de G-bowlers en de vrijwilligers. Daar was door de G-bowlers echt naar toe geleefd. Zij zouden de vrijwilligers wel even een lesje leren. Het leuke van zo’n toernooi is dat dat altijd weer verrassende winnaars oplevert. Naast de vrijwilligers deden ook een aantal begeleiders mee, waaronder Bea, Brechtje en Aartje. Bij de heren G-bowlers werd Sven Makken de verrassende winnaar met een totaal van 202. Jan de Groot werd tweede en Bert Roos derde. Alleen kon Sven de prijs niet in ontvangst nemen, omdat hij op dat moment zo nodig buiten een sigaretje moest roken.

Bij de dames was er al net zo een verrassende winnares en dat was Marianne van der Meulen, die 213 gooide. Zij eindigde voor Amanda Tuinema, die in de competitie geen potten kon breken, maar nu een game van 207 gooide. Al even verrassend werd Irma Hekkema derde met 200. De beste van de begeleiders was Aartje met 193 voor Brechtje met 188.

De prijs bij de vrijwilligers werd in de wacht gesleept door Henny Hovius en hoe! Ze gooide een persoonlijk record van 246 en met haar handicap kwam ze daarmee tot een totaalscore van 296! De scores van de andere vrijwilligers verbleekten daarbij. Jan Meijering werd op flinke afstand tweede met een totaal van 204 en Obbo derde met slechts een pin minder: 203.

Maar waar het maandagavond om draaide was de prijsuitreiking van de G-bowlingcompetitie 2015-2016. Nadat iedereen had plaatsgenomen trakteerde het Sportcentrum iedereen eerst op een patatje. Alle G-bowlers kregen vervolgens een prachtige medaille uitgereikt als herinnering aan het meedoen aan de G-bowlingcompetitie.

De winnares bij de dames werd Jantina Tiggelaar, die daar helemaal ontroerd door raakte. Ze had dit totaal niet verwacht en het was natuurlijk hartstikke leuk dat haar moeder en tante daar getuige van waren. Na de traantjes kwam er bij het in ontvangst nemen van de wisselbeker ook een brede lach op haar gezicht.

Bij de heren was Wouter Koops de winnaar. Hij had dat wel zien aankomen en kon bijna niet wachten om trots de beker in ontvangst te nemen. René de Jong had eigenlijk lange tijd de beste papieren om kampioen te worden, maar hij was wekenlang uitgeschakeld door een blessure en kwam daardoor niet verder dan een derde plaats. Als troost kreeg hij een bokaal voor het hoogste gemiddelde, wat bij in de competitie gegooid had. Ook bij de dames deed zich dezelfde situatie voor. De kampioen van vorig jaar, Yvette Aijal, was lange tijd aan haar gooiarm geblesseerd en kon daardoor een aantal keren niet spelen. De keren dat ze echter speelde haalde ze wel het hoogste gemiddelde. Daardoor verdiende ze ook een kleine bokaal voor deze prestatie.

Na afloop gingen alle G-bowlers met de vrijwilligers op de foto.

De eerstkomende wedstrijd is op 12 juni. Dan is in Almere de NK G-bowlen. Hiervoor had alleen René de Jong zich geplaatst, maar na de laatste voorronde bleek Bert Roos een van de beste nummers drie. Daardoor mag ook hij alsnog aan het kampioenschap meedoen.

Na de zomer wordt gestart met een toernooi tegen de Strike Stars in het Sportcentrum Leek. Als voorlopige datum is zondag 4 september gereserveerd van 14.00-16.00.

DSC01498    DSC01502