Als clown maken wij spelenderwijs contact met bewoners om ze uit hun isolement te halen, perspectief te bieden en deel te laten hebben in het leven. Dit alles in een veilige omgeving, waarin respectvol omgaan met elkaar voorop staat. Hierin zijn plezier, vrolijkheid, ontspanning en individuele aandacht het belangrijkste doel.

Uit onderzoek is gebleken dat bewoners de sfeer die een (contact) clown brengt (de nasleep van het clownsbezoek) langer vasthouden. Dit heeft als resultaat dat bewoners meer alert zijn en zichzelf weer kunnen laten zien. De clown geeft aandacht en speelt vanuit het hart. Deze aandacht (het contact) is onvoorwaardelijk. De clown ziet de mens en niet de beperking.

Wij hebben geen vaste act en een bezoek is geen optreden. Al improviserend gaan we te werk en merken we vanzelf wat er op ons pad komt en ontstaat er een spel. Tijdens de bezoeken hebben we instrumentjes en attributen bij ons waar we gebruik van kunnen maken gedurende het spel, afgestemd op de behoefte van de bewoners.

Wil je een bezoek van 1 of meerdere contactclowns op je locatie, neem dan gerust contact met ons op!