De Zijlen:

De Zijlen staat ‘met zorg in de samenleving’. In onze ogen zijn alle mensen, met en zonder beperking,uniek en van grote betekenis. Ieder mens beschikt over bijzondere eigenschappen en talenten.Daarmee zijn mensen dus niet gelijk, maar wel gelijkwaardig. We zijn er bovendien van overtuigd dat mensen meer mens worden in contact met andere mensen. Met andere woorden, mens word je samen met anderen.

We weten dat onze cliënten betekenisvol zijn voor anderen, ondanks maar ook als gevolg van de belemmeringen die ze kennen. Daarom is onze missie: ‘Betekenis boven beperking’.

Het Vrijetijdsbureau:

In je vrije tijd doe je het liefst leuke dingen. Dit geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking.
Sporten, dansen, spelletjes en noem maar op. Vrije tijd zorgt voor ontspanning en persoonlijke groei. Je ontmoet vrienden, beleeft samen plezier en geniet met anderen. Het Vrijetijdsbureau vindt het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk meedoet met activiteiten in de buurt. Wij helpen mensen met een beperking bij het vinden van een leuke sport- en vrijetijdsbesteding.

Ook stimuleren en motiveren wij hen om op deze manier net als ieder ander mee te doen in de samenleving.

Wat doet het Vrijetijdsbureau:

– Het Vrijetijdsbureau organiseert diverse wekelijkse activiteiten variërend van sport, creatief en muziek tot grote evenementen. Er zijn wekelijkse activiteiten als de soos, disco, internetcafé en zwemmen. Maar ook jaarlijkse activiteiten als Carnaval, Truckersdag en de Sintmarun.

– Het vrijetijdsbureau geeft advies en voorlichting aan bewoners en begeleiders. Medewerkers van het Vrijetijdsbureau kunnen zich goed verplaatsen in de belevingswereld en problematiek van mensen met een verstandelijke beperking. Hierdoor kunnen zij een advies op maat geven.

– Het Vrijetijdsbureau legt allerlei contacten met sportverenigingen en sportcentra. Cliënten willen graag een leuke vrijetijdsbesteding. Aansluiting bij reguliere verenigingen en sportcentra vergroot hun wereld. Het biedt op de langere termijn ook meer uitdaging. De verenigingen en clubs staan open voor mensen met een beperking. Overheden stimuleren allerlei projecten op het gebied van participatie,

zelfredzaamheid en gezonde levensstijl.

Vrijwilligers:

Het Vrijetijdsbureau organiseert met veel plezier de activiteiten voor de cliënten. Het kan dit alleen niet doen zonder de hulp van de vrijwilligers. De vrijwilligers zorgen er voor dat de cliënten mee kunnen blijven doen in de samenleving.

Wilt u ook vrijwilliger worden bij De Zijlen? Neem dan contact op met:
Telefoon: (0594) 850 424
E-mail: [email protected]

PNG-logo-colorVrijetijdsbureau De Zijlen

Contactgegevens:

Mail ons direct via: [email protected]

Wil je contact opnemen met het Vrijetijdsbureau van De Zijlen?
Neem dan contact op met:
Tanja Buring – Coördinator Vrijetijdsactiviteiten
Telefoon: (0594) 850 221
Mobiel: 06-30177033
E-mail: [email protected]

Bea Louwes – Coördinator Vrijetijdsactiviteiten
Telefoon: (0594) 850 221
Mobiel: 06-51942555
E-mail: [email protected]

Karina Pater-Tromp – Coordinator Vrijetijdsactiviteiten
Telefoon: (0594) 850 221

Wil je contact op nemen met De Zijlen? Klik dan hier. (Link naar contact pagina De Zijlen)