Twee G-bowlers de Zijlen direct geplaatst voor NK G-bowlen in Almere

Het G-bowlen maakt een stormachtige ontwikkeling door. Die groei was ook te merken bij de voorronde van het Nederlandse Kampioenschap G-bowlen, die 12 maart in Pand 17 in Assen werd gespeeld. Er waren twee dagen nodig om de 3 series te kunnen spelen en op sommige banen waren zelfs drie in plaats van twee spelers ingedeeld. Ook het spelniveau gaat in de hoogste klassen flink omhoog. Er werd zelfs een dikke 230 gegooid door een van de spelers uit Steenwijk.

Voor de spelers en speelsters van de Zijlen en het Thomashuis leverde deze voorronde een hele serie verrassingen op. Wie gedacht had dat de koplopers in de competitie van het Sportcentrum Leek, René de Jong en Yvette Aijal, zich moeiteloos zouden plaatsen kwam bedrogen uit. René de Jong had zijn dag niet en Yvette Aijal was zo afgeleid dat de concentratie ontbrak om goed te presteren. Er waren spelers met goede scores zoals o.a. Erik Ausma en Jantina van Sluis, maar door een indeling in een hogere klasse met veel deelnemers vielen ze allebei buiten een podiumplaats.

De nieuwkomers deden het heel goed en vooral zij sleepten de prijzen in de wacht. Jurroen Logtmeijer werd eerste in zijn klasse en plaatste zich direct voor de finale van de NK G-bowlen op 7 mei in Almere. Ook Thijs Bos, die in zijn klasse tweede werd, plaatste zich direct voor deze finale. En er waren ook nog drie derde plaatsen voor respectievelijk Arnoud Aldershof, Jeroen Bos en Tineke van de Lageweg van het Thomashuis. Zij horen later van de NBF of ze zich geplaatst hebben. Er wordt daarbij gekeken naar de beste nummers drie uit de verschillende regio’s waar voorrondes zijn gespeeld. Die worden dan nog toegevoegd. Laten we duimen dat daar nog enkele spelers van de Zijlen en het Thomashuis bij komen.

Het was een leuke en gezellige dag en als je dan ook nog 5 prijzen mee naar huis neemt mag je met recht trots zijn op zo’n resultaat!