Afgelopen zaterdag was een bijzondere dag voor TC Nienoord. Voor het eerst in haar bestaan werd er een G tennis clinic georganiseerd voor cliënten van De Zijlen. Maar liefst twaalf cliënten hadden zich hiervoor opgegeven. Het werd een groot succes. Alle cliënten waren erg enthousiast. Ze genoten zichtbaar van begin tot eind en willen graag dat deze clinic een vervolg gaat krijgen. Samen met De Zijlen gaat TC Nienoord op korte termijn onderzoeken naar de mogelijkheid om een G-Toss op te starten.

 Het initiatief voor de clinic kwam afgelopen voorjaar van het bestuur van TC Nienoord. Zij wil als vereniging meer open staan voor andere doelgroepen binnen de gemeenschap van Leek en omgeving. Vanaf het begin waren er prima contacten met De Zijlen en was het snel duidelijk. Zo snel mogelijk een clinic organiseren. Na een goede voorbereiding van beide kanten was het afgelopen zaterdag zover.

TC Nienoord (2)

Onder prima weersomstandigheden druppelden voor 10 uur al de eerste deelnemers binnen op het mooie versierde tennispark aan de Sunckemalaan in Leek. Ze werden opgevangen door een grote groep vrijwilligers van TC Nienoord. Bestuur, trainers, begeleiders, fotograaf en bardienst. Allemaal enthousiast en gemotiveerd om voor de deelnemers een onvergetelijke morgen te verzorgen.

Na de ontvangst met koffie en wat lekkers werden de deelnemers welkom geheten door Jos Brunninkhuis, voorzitter van TC Nienoord. Daarna kon de clinic beginnen in twee groepen. Een groep met enige ervaring en een groep zonder ervaring.

 TC Nienoord (4)

Oefeningen varieerden van de bal hoog houden op het racket tot aan het terug spelen van ballen vanuit een heus ballenkanon. De inzet en het spelplezier waren aandoenlijk om te zien. Een aantal deelnemers wilde al direct een echte wedstrijd spelen en gingen met spontane begeleiding van andere vrijwilligers op een andere baan spelen om de punten.

TC Nienoord (20)

De deelnemers werden vanaf de zijlijn aangemoedigd door andere cliënten van De Zijlen, vele leden van TC Nienoord en ook de gemeente Leek was vertegenwoordigd.

 Na het maken van een groepsfoto van alle deelnemers en vrijwilligers werd de clinic afgesloten op het buitenterras van het Tennishoes. Samen nagenieten onder het genot van een drankje en een hapje. Daarna sloot de voorzitter van TC Nienoord de clinic af en bedankte daarbij nogmaals alle deelnemers en vrijwilligers voor hun inzet, samenwerking en spelplezier.

Als TC Nienoord en De Zijlen kijken we met trots terug op deze dag en hopen dat deze clinic slechts een begin van misschien wel een G afdeling binnen de tennisclub in de nabije toekomst.

 TC Nienoord (58)

 Voor meer foto’s klik hier