Drie muziekverenigingen starten uniek samenwerkingsproject: Slag & Vlag

De showbands Concordia – Zevenhuizen, Showkorps “ D.I.N.D.U.A – Oldekerk”  en Muziekvereniging Noordenveld – Roden bundelen de krachten in “Slag & Vlag”. Slag & Vlag is een nieuw concept voor mensen met een verstandelijke beperking, waar muziek maken en bewegen op muziek met behulp van vlaggen centraal staat. Een prachtig initiatief die redelijk uniek is in Nederland. Voor dit mooie concept zoeken we vrijwilligers en deelnemers!

 

Muziek verbindt
Iedereen met een beperking die wil, kan meedoen aan Slag en Vlag, ongeacht welke zorginstelling en ongeacht niveau. “ We zetten in op enthousiasme, plezier en dan volgt persoonlijke ontwikkeling vanzelf ” zo zegt Jelle Roeper, coördinator van Slag & Vlag voor Philadelphia. Jelle werkt hierin samen met Tanja Buring van De Zijlen “Met en zonder een beperking, iedereen kan actief zijn binnen de muziekvereniging”.

Muziek verbindt dus ook zorginstellingen. “ Dat heeft een groot voordeel ”, legt Esther Primowees, directeur Expertise en Onderzoek van de stichting Philadelphia Zorg uit. “ Zo kunnen we profiteren van elkaars talenten en expertise. Het is belangrijk dat we schotten en muren tussen zorginstellingen afbreken en juist samen optrekken.

 

Ieder z’n talent
Dat muziek maken en bewegen op muziek goed is voor mensen hebben diverse wetenschappelijke onderzoeken inmiddels wel aangetoond. De ambitie van

Philadelphia en CGN is helder; “ de integratie van mensen met een speciaal talent binnen de Nederlandse muziek- en dansverenigingen. Een samenleving ben je met elkaar en ieder van ons heeft z’n eigen mogelijkheden en beperking. Het wil niet zeggen dat je in hetzelfde voetbalteam of in hetzelfde orkest hoeft te spelen, maar je kunt wel met elkaar ‘vereniging’ zijn.

We zoeken vrijwilligers die ons willen helpen dit project te realiseren. Ben jij diegene of weet je iemand? Neem dan contact op met:

Maar ook mensen met een verstandelijke beperking die hier aan mee zouden willen doen kunnen contact opnemen met

Jelle Roeper

[email protected]

Tanja Buring

[email protected]

[email protected]