Concordia Slag & Vlag start na de zomer!

Concordia – Zevenhuizen gaat in samenwerking met Philadelphia Zorg, De Zijlen en CGN-united, starten met Slag & Vlag, een nieuw onderdeel van de vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking.
De slagwerkgroep gaat samen muziek maken. Er wordt een programma opgezet waarbij gekeken wordt wat iedere deelnemer kan en van daaruit wordt er doorontwikkeld en muziek gemaakt.

De vlaggengroep gaat bewegen op muziek, dansen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van vlaggen.
Muziek maken en/of dansen; het gaat om zoveel meer dan wat je ziet en hoort. Het gaat over motorische ontwikkeling, lichaamsbeheersing, bewust zijn van je lichaam en uitstraling. Maar het gaat ook over met elkaar omgaan en samen mooie optredens verzorgen.

Esther Primowees, directeur Expertise en Onderzoek van Philadelphia Zorg, legt uit wat muziek doet bij mensen met een verstandelijke beperking. “Het heeft een zeer gunstige uitwerking op lichaam en brein. Muziek is een mooie manier om je emotioneel te uiten, te ontladen maar ook om op te laden en energie op te doen. Het oefenen en toewerken naar een presentatie geeft veel zelfwaardering en waardering van anderen. Zelfwaardering is een voorwaarde om te komen tot weerbaar gedrag in een maatschappij waar zij gezien hun beperking kwetsbaar kunnen zijn. Voor ieder mens is het belangrijk om positieve ervaringen op te doen. Het applaus dat hen te wachten staat, zullen ze niet snel vergeten.”

Voor wie
Slag en Vlag is voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) die thuis dan wel zelfstandig wonen of wonen in een zorginstelling. Voel je welkom bij Concordia Slag en Vlag!

Workshops
Er zijn twee (gratis) workshops om te ervaren of het iets voor je is:
Woensdag 4 september
Vlag 18:45 – 19:45
Slag 19:45 – 20:45
Zaterdag 7 september
10:00 – 11:00 uur; zowel Slag als Vlag
De workshops vinden plaats in locatie Sintmaheerdt, Spant 1 te Tolbert. Aanmelden voor de workshops kan tot uiterlijk 1 september via [email protected]
Woensdagavond 2 oktober starten de echte lessen o.l.v. een kundig en enthousiast team instructeurs. Meer informatie is te vinden op de website van Concordia: http://www.concordiazevenhuizen.nl/cms/nl/Home/Welkom