René de Jong is vol zelfvertrouwen over de afloop van het seizoen: hij wordt de kampioen bij het G-bowlen bij de heren. Na elke speelronde maakt hij een rondje langs de banen om op de beelschermen te kijken naar de scores van zijn concurrenten en ziet hij tot nu toe zijn voorsprong groter worden met name op zijn grootste rivaal, Wouter Koops. Maar vorig jaar had hij ook heel lang de grootste kans om de competitie bij het G-bowlen te winnen, maar verloor hij door een blessure aan de elleboog. Dat heet dan een tenniselleboog maar komt wel van het bowlen. Het was toen Wouter, die kampioen werd en de beker mee naar huis nam.

De maandagavond begint altijd met een nabeschouwing van het voetbal van de dag er voor. Obbo Buma speelt dan de supporter van Heerenveen, die de prestaties van FC Groningen maar zo zo vindt. De fanatieke supporters Lammert Gjaltema en Sandra Folkerstma laten zich dan bij binnenkomst van Obbo horen, vooral als de FC heeft gewonnen. Obbo laat dat gelaten over zich heenkomen wetend dat er altijd een dag komt dat Heerenveen wel wint en Groningen niet en hij dan triomfantelijk kan melden dat hij weer heerlijk heeft genoten van een mooi voetbalweekend.
En dan nu de laatste speelronde in november, waarin met wisselend succes werd gegooid. René de Jong gooide met 245 de hoogste score bij de heren en bij de dames was Jantina Tiggelaar met 200 de topscoorster. Wouter Koops en Bert Roos waren ook goed op dreef en gooiden eveneens boven de 200.

De jonge Jeroen Bos kan goed meekomen tussen al die goede G-bowlers en staat knap derde. Zijn broer Thijs gaat ook steeds beter spelen en is nu gestegen naar de 6e plaats. Hij moet wel Jan de Groot voor laten gaan. Die gooide de laatste ronde met 245 de een na hoogste score. Elke strike werd enthousiast gevolgd door een high five, waarbij hij je dan zo hard op je handen slaat dat je huid ervan gaat tintelen. Het is duidelijk Jan gooit er veel energie in en is na afloop van zijn goede prestatie dan ook duidelijk moe!

Bij de dames doen de speelsters op baan 8 het buitengewoon goed. Daar wordt gegooid met een afrol. Irma Hekkema staat nu al voor de tweede keer op rij op de eerste plaats en de winnaar van vorig jaar, Jantina Tiggelaar is nu opgeklommen naar een tweede plaats. De beide dames hebben er veel plezier in bij hun onderlinge strijd op de baan. Zeker als vader Kees Hekkema, die het opneemt voor zijn dochter Irma weer luid ‘nee hè’ roept bij een strike of spare van Jantina, die daar heel veel lol om heeft. Dat geldt trouwens voor de meeste G-bowlers, die het bowlen allemaal hartstikke leuk vinden en op de speelavonden vol enthousiasme staan te bowlen.

Bij de dames is nog helemaal niets beslist. Sandra Folkerstma en Jantina Schrage staan heel dicht bij de twee koplopers en nu Yvette Aijal terug is van haar vakantie naar haar familie in Indonesië zal zij zich ook weer gaan mengen om de strijd in de top.

De volgende speelronde is 19 december; er is op 5 december geen G-bowlen vanwege Sinterklaas. En dan hebben we in december ook nog het traditionele toernooi tegen de Strike Stars. Dit keer in de bowling aan het Kattendiep in Groningen op … december van 14.00-16.00 ?? Supporters om aan te moedigen zijn altijd welkom!!

uitslag