Verkoelende activiteiten tijdens het warme weer.

Ja het is zomer en dat kunnen we wel merken aan de zomerse temperaturen. Maar soms weet je ook niet meer wat je kan ondernemen met deze temperaturen. Hieronder hebben we wat ideetjes bij elkaar geraapt die we gevonden hebben op het internet. Er zitten hele leuke activiteiten bij die heel eenvoudig te realiseren zijn zonder dat er grote kosten aan verbonden zitten.

Voor de dorst.

Maak je eigen water met een smaakje.  Heerlijk tijdens een warme dag.

Gebruik een glazen kan;
Snijd fruit, groenten en kruiden in stukjes en leg het op de bodem;
Eventueel kun je het fruit, de groente en de kruiden kneuzen met een vijzel zodat de sappen vrijkomen;
Voeg water toe en zet het minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed in het water kunnen trekken;
Voeg naar wens ijsblokjes toe en geniet!

Smaakvolle combinaties zijn;
1. citroen – munt – limoen
2. aardbei – citroen – basilicum
3. watermeloen – munt4. sinaasappel – komkommer – munt
5. blauwe bessen – lavendel
6. appel – kaneelstok
7. ananas – kokoswater
8. komkommer – limoen – blauwe bessen – munt
9. ananas, kiwi, passievruchten
10. citroen – framboos

Variatie tip: Je kunt ook in je ijsblokjes stukjes fruit doen.

Actief maar toch ook verkoelend

Watersproeiers

Je hebt ze in alle soorten en maten. Leuk om tijdens een warme dag door heen te lopen. Wie kan er droog blijven?Lopend of met je rolstoel. Heel snel of juist langzaam. Probeer maar eens om droog te blijven.

Op www.seasonedmom.com hebben we het spel spons darten gevonden. Je tekent met krijt wat cirkels op de tegels, zet daar wat nummers in voor de punten telling en vervolgens gooien met natte sponzen en kijken wie de meeste punten gooit en het beste in het midden kan gooien.

 

 

 

 

 

 

Of wat dacht je van het volgende, gevonden op designdazzle.com. Je neemt twee bekertjes, rijg die aan de onderkant door aan een touwtje. Dat touwtje span je aan twee palen of bomen, oid. En dan moet je met je waterpistool zo in het bekertjes spuiten dat het vooruit komt. En wie het eerste zijn bekertje aan de overkant heeft, heeft gewonnen!

Wat je ook kan doen; je neemt een grote bak met water, stopt daar allemaal kleine balletjes in en vervolgens moet je deze 1 voor 1 met je voeten uit de bak met water halen en in een lege emmer of bak leggen. (www.mamaliefde.nl)

 

 

 

 

 

 

Of je vult wat lege flesje met een paar steentjes en leg daar een paar ping Pong balletjes op en probeer deze met een waterpistool eraf te spuiten. (Welke.nl)

 

 

 

 

 

 

 

Als allerlaatste nog een leuke tip met filmpje. Deze tip hebben we gevonden op ladylemonade.nl Sponsballen maken.

Je hebt wat sponzen en elastiekjes nodig. Knipt de sponzen in repen en doe verschillende kleuren bij elkaar en knoop deze vast met elastiek, dompel ze in het water en gooien maar!

Veel plezier met deze tips!