Een leven lang plezier in bewegen!

Lekker sporten en bewegen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dit is het niet altijd voor iedereen. Waar je woont, vandaan komt of wat je identiteit is, het zou nooit een belemmering moeten zijn om te kunnen (gaan) sporten of bewegen. Wij vinden het belangrijk dat ALLE Groningers een leven lang plezier kunnen beleven aan bewegen.
Daarom: November: “Alle Groningers doen mee!”

In november vraagt Huis voor de Sport Groningen speciale aandacht voor inclusief sporten en bewegen, oftewel: een sportklimaat waar iedereen de kans krijgt om mee te doen. Soms kan dat (met een kleine aanpassing) in het reguliere systeem, voor anderen dient er een apart beweegprogramma ontwikkeld te worden.

Inspireren en ondersteunen
Veel partijen worstelen er mee om een effectief beweegprogramma te vinden om hun kwetsbare doelgroep in beweging te zetten. Zonde als je bedenkt dat er buurtorganisaties zijn die er in de praktijk al mee bezig zijn. Met het organiseren van een kick off op 4 november en 12 werkbezoeken in de rest van de maand hopen wij dat organisaties / betrokkenen in het werkveld elkaar gaan inspireren en ondersteunen bij het opzetten van beweegprogramma’s.

Voor meer informatie  klik hier