United By Music
United by Music geeft talentvolle mensen met een verstandelijke beperking een kans om op te treden voor een groot publiek.

Stelten Leek
Stichting Stelten & Leek Promotion organiseren activiteiten voor de inwoners van het dorp Leek

De Belevenis
Met al haar activiteiten wil Stichting de Belevenis voorzien in een groeiende uitgaansbehoefte van dementerende ouderen, mensen met een ernstige verstandelijke handicap en hun omgeving.

De Brug provincie Groningen

De Brug provincie Groningen (De Brug) is de organisatie voor sport en bewegen voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de provincie Groningen en Noord-Drenthe. De Brug is aangesloten bij Gehandicaptensport Nederland en organiseert op verschillend niveau sport-, spel- en recreatieactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. De Brug provincie Groningen is de koepelorganisatie van negen regionale afdelingen. Hier worden de wekelijkse activiteiten georganiseerd.

Sintmarun

Een jaarlijks evenement georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. De Sintma-run wordt georganiseerd voor locatie Sintmaheerdt. Sintmaheerdt is een woonlocatie en onderdeel van De Zijlen, vanuit deze locatie wordt een route gereden met tientallen motorrijders met zijspancombinatie. Samen met cliënten rijden zij een route met elk jaar een andere bestemming.

Nienoordtruckers

Een chauffeurs vereniging in de provincie Groningen. Met als thuis basis en clubhuis Café – Wegrestaurant “In De Klaver” te Nuis-Niebert.

Prokkel

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Iedereen kan mee doen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, met woningcorporaties, met fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij. In 2016 is de Prokkelweek van 11 t/m 16 juni.

Sportplein Groningen

Sportplein Groningen is een samenwerkingsverband tussen negen partners in de provincie Groningen op het gebied van sport en bewegen. Door bundeling van kennis, expertise en samenwerking willen de sportpartners de topsport en de breedtesport in de provincie Groningen naar een hoger niveau tillen.

G-Judo

 

Puylaorge  Een leuke tip voor de zomervakantie: een uniek volledig aangepast vakantiepark in Frankrijk.www.puy  Je kunt er op verschillende manieren vakantie vieren: er zijn leuke kampeerhuisjes, safaritenten en ruime kampeerplekken. Met o.a. hoog-laagbedden, tilliften, drie aangepaste badkamers. Er is een zwembad met tillift, basketbalveld, tennisbaan, restaurant. Er zijn Nederlandse animatieteams die ook voor kinderen met een beperking aangepaste programma’s verzorgen.