Met nog een ronde te gaan staat Rene de Jong  aan de kop van de ranglijst bij de heren. D.J. is door een voetblessure al twee weken uitgeschakeld en ziet daardoor zijn kans op de titel vervliegen. Bij de dames staat Amanda aan kop en gisteravond gooide ze weer de meeste pins bij de dames.

Maandag 7 april heeft Rene de Jong een voorsprong genomen op zijn belangrijkste tegenstrever D.J. (Diederik Woudstra), omdat de laatste niet kon spelen.  Jaap Kobus, Wouter, Bert Roos en Anton de Jong vormen de subtop, waarbij Bert de laatste ronden goed op dreef is. De hoogste game was voor Wouter met 124. Deze vier spelers zijn de belangrijkste kanshebbers voor de derde prijs.

Bij de dames gooide Amanda met 118 de hoogste game. Ook Tineke van de Lageweg deed het goed met voor haar doen een hoog totaal van 187. Het verschil tussen de twee (Sandra), drie (Jantina II) en vier (Jantina Schrage) bedraagt slechts twee pins. De strijd om de tweede en derde plaats blijft tot het laatst spannend. Veertien april is de laatste ronde, die meetelt voor de eindstand bij het G-bowlen. De 28e zullen de prijzen worden uitgereikt en zal er tegen de vrijwilligers gespeeld worden. De vrijwilligers kunnen hun borst natmaken!

Daarna is het nog niet helemaal afgelopen met het G-bowlen, want 18 mei gaan 11 G-bowlers vanuit het Sportcentrum Leek meedoen aan de nationale kampioenschappen G-bowlen in Almere, georganiseerd door de Nederlandse Bowling Federatie. Dat wordt weer een hele nieuwe ervaring. In de planning staat verder nog een wedstrijd in de tweede helft van juni, namelijk tegen de G-bowlers in Groningen, die in het bowlingcentrum aan het Kattendiep spelen.

Kanshebbers bij de nationale kampioenschappen G-bowlen zijn o.a. Rene de Jong bij de heren en Tineke van de Lageweg bij de dames (die gisterenavond aardig op dreef was). Bea Louwes van De Zijlen zal voor een busje zorgen en diverse vrijwilligers zullen als supporter meereizen. Almere wordt een hele happening.