Muziekverenigingen Concordia – Zevenhuizen en Noordenveld – Roden starten een uniek samenwerkingsproject: Slag & Vlag Noord, voor mensen met een verstandelijke beperking (lvb)

Op woensdagavond 10 april tussen 19:30 – 20:45 uur is er een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden die meer willen weten over Slag & Vlag Noord.

  • Waarom Slag & Vlag?
  • Hoe wordt het georganiseerd?
  • Wat gaat er gebeuren?

Deze bijeenkomst wordt gehouden in Zevenhuizen, Hoofddiep 54 en is vrij toegankelijk, maar we vinden het fijn als u zich aanmeldt via [email protected]

 

Slag & Vlag is een nieuw concept voor mensen met een verstandelijke beperking, waar muziek maken en bewegen/dansen op muziek met behulp van vlaggen centraal staat. Een prachtig initiatief dat uniek is in Nederland. Uniek omdat het staat voor ‘inclusie’ bij muziekverenigingen! Dat wil niet zeggen dat je in hetzelfde orkest hoeft te spelen, maar je kunt wel met elkaar ‘vereniging’ zijn.

Muziek verbindt
Iedereen met een beperking die wil, kan meedoen aan Slag en Vlag, ongeacht welke zorginstelling en ongeacht niveau. “ We zetten in op enthousiasme, plezier en deskundige begeleiding, dan is ontwikkeling vanzelfsprekend ” zo zegt Jelle Roeper, coördinator van Slag & Vlag voor Philadelphia en CGN. Jelle werkt hierin samen met Tanja Buring van De Zijlen.

Muziek verbindt dus ook zorginstellingen. “ Dat heeft een groot voordeel ”, legt Esther Primowees, directeur Expertise en Onderzoek van de stichting Philadelphia Zorg uit. “ Zo kunnen we profiteren van elkaars talenten en expertise. Het is belangrijk dat we samen optrekken en schotten en muren tussen zorginstellingen afbreken.”

 

We zoeken vrijwilligers die ons willen helpen dit project te realiseren. Ben jij diegene of weet je iemand? Neem dan contact op met: [email protected]