Dinsdag 6 Januari  hebben wij, (Iris Posthuma, Martine Koers en Maurice Kerkdijk),  studenten aan het Sport instituut van de Hanze Hogeschool, het avondprogramma georganiseerd.  Het thema wat wij hadden uitgekozen was winter, verder stonden bewegen en gezonde voeding centraal.  Enkele weken van tevoren begonnen wij met de voorbereidingen: plan van aanpak schrijven, doelgroep analyseren, overleggen met de doelen van de organisatie etc.
Gister, de dag van uitvoering, begonnen we om half vier al met voorbereiden. Daarna hebben we de vrijwilligers ingelicht wat de planning is van de avond en wat hun rol daarin was.   En wat hebben zij dat goed opgepakt! We zijn hen dan ook onwijs dankbaar, zij hebben een zeer groot deel bijgedragen aan het geweldige resultaat.

Ook waren  wij heel blij verrast met de opkomst van wel 36 cliënten!  (Net als onze  begeleiders Bea en Tanja). Dit hadden wij niet verwacht omdat de vorige keren dat we er waren een veel lagere opkomst was.  Wij zijn dan ook onwijs blij dat onze flyer goed heeft gewerkt!  Want er kwamen zelfs cliënten buiten Leek! Dit geeft onze begeleiders Tanja en Bea ook een grote boost om dit vaker te doen.  De activiteiten bestonden uit: met sneeuwballen kaartjes van ongezond eten omgooien, een spetterend parcours afleggen om een iglo te kunnen bouwen, sneeuwpoppen versieren, een gezonde quiz, en sneeuwvlok fruitspiesjes maken. We hebben er voor  kunnen zorgen dat ze allemaal op hun eigen niveau mee konden doen. Dit is meer dan geslaagd als we kijken naar de uitstraling van iedereen gedurende de avond. En  we sloten af  met een heerlijk kopje warme chocolademelk en een welverdiend diploma voor de cliënten!
Wij hebben onwijs veel geleerd van deze doelgroep, een doelgroep wat bestaat uit onwijs mooie en bijzondere mensen.   We zijn dan ook ontzettend dankbaar dat wij dit project hebben mogen uitvoeren bij de Zijlen. Enkele cliënten vroegen: “ Komen jullie volgende week weer? Het is zo leuk! Je mag niet weg, ik ga je zo missen! “ Voor deze geweldige reacties deden we het! Wij zijn als studieteam ontzettend trots op het resultaat! We komen zodra wij weer tijd hebben langs bij de organisatie en al deze geweldige mensen!

SONY DSC    Klik hier voor meer foto’s