Bij de start van het nieuwe G-bowlingseizoen speelden de G-stars uit Leek in het Sportcentrum Leek al weer het vijfde toernooi tegen de Strike Stars uit Groningen. Het wordt al bijna een traditie. Ditmaal namen de G-stars de meeste prijzen mee naar huis. Bij de heren in de sterkste groep werd René de Jong van de G-stars de winnaar, terwijl in de tweede groep Arnoud Aldershof, eveneens G-stars, verrassend won. Bij de dames was de prijs in de sterkste groep voor Renate Koopmans (G-stars) en won Annie Trof van de Strike Stars tot haar eigen verrassing de prijs in de tweede groep.

Om iedereen gelijke kansen te geven werd dit keer gewerkt met een handicap. Spelers met een lager gemiddelde krijgen dan per game extra punten om zodoende meer kans te maken tegen een speler met een hoger gemiddelde. Sommige spelers en speelsters moesten hieraan wennen. Die hadden op de beeldschermen gezien dat hij of zij het hoogste gescoord hadden, maar niet meegerekend dat er ook nog een handicap bij op werd geteld.

Bij de dames in de sterkste groep won Renate Koopmans van de G-stars verrassend de eerste prijs voor Sandra Schreuder. Hier was de handicap doorslaggevend: ze gooiden beide over twee games 299, maar omdat voor Renate dit een betere persoonlijke prestatie was werd ze door een hogere handicap de winnares. Jantina Schrage (G-stars) legde met ene totaal van 305 beslag op de tweede plaats. Knap gedaan. Sandra Schreuder gooide wel de hoogste game bij de dames met een score van 124!

In de tweede groep van de dames was Annie Trof de verrassende winnares. Ze gooide met een lichte bal, een zevenponder, en dat ging haar bijzonder goed af. Zij had 25 pins voorsprong op de nummer twee Miranda Ynema. De hoogste game werd gegooid door Marloes Raangs met een game van 95.

Op basis van de ‘kale’ score zou bij de heren Nico Groendijk (Strike Stars) gewonnen hebben met 12 pins meer dan René de Jong, maar met de handicap erbij ging de eerste prijs naar René met 8 pins voorsprong op Nico. Nico moest de tweede plaats delen met Arjan Aalders, die met handicap dezelfde totaalscore haalde. Nico Groendijk viel wel de eer te beurt de hoogste game van de dag te gooien met een score van 139!

In de tweede groep werd Arnoud Aldershof (G-stars) verrassend de winnaar. Dat was vooral te danken aan zijn eerste game, waarin hij 130 gooide! De jeugdige Thijs Bos (G-stars) legde hier beslag op de tweede plaats, vlak voor zijn broer Jeroen die als derde eindigde.

toernooi-4-september-eindstand