Bowlen, Sportcentrum Leek, Maandagavond 1x 14 dagen  18.45 – 20.30 uur.

 Kosten; €8,- per keer. Achteraf word er gefactureerd.


 

Bowlingtoernooi G-bowlers de Zijlen-Thomashuis tegen de Strike Stars

Zondagmiddag 21 december van 15.00 – 16.30 uur in bowlingcentrum Groningen aan het Kattendiep
toernooi tegen de Strike Stars.

Er zullen 2 games worden gegooid.

Kosten per persoon is 10,- inclusief 1 drankje.

 Opgave bij Jan Meijering of Queenie van de Berg’

 untitled

 

 


 

Spare, strike alles komt voorbij. De ballen vliegen alle kanten op maar alles blijft keurig netjes in de baan. Jong en oud doen mee aan het G-bowlen in de sporthal in Leek. Het is echt geweldig om te zien. 
In de eerste baan zijn ze erg fanatiek bezig. Hier bowlen ze zonder hulp hekjes. Waarom zouden deze cliënten met hekjes bowlen als ze zonder kunnen.

Een baan verder staan de hekjes wel omhoog. Zo wordt er met iedereen rekening gehouden.  Ieder heeft zo zijn voorkeuren, net zoals iedereen op zijn of haar eigen manier aan het genieten is van het bowlen.

Op een andere baan wordt de ene spare na de andere gegooid.  En dan niet te vergeten die strike die er soms wordt gegooid. Dat is natuurlijk het mooiste. Het geluk van de cliënten kan niet op.

De laatste baan is een speciale baan. Hier wordt een speciaal rek gebruikt voor cliënten die in een rolstoel zitten of (erg) slecht te been zijn. 
De bowlingbal wordt door één van onze geweldige vrijwilligers op het rek gelegd. Zo hoeft de cliënt de bal maar een klein duwtje te geven en hij rolt de baan op. De bal blijft mooi tussen de hekjes en de pionnen vallen om.  In deze baan is de strijd ook losgebarsten en dan is het ook nog eens zeer spannend. Het puntenverschil is minimaal, we durven er gewoon niet meer naar te kijken. De bal van het rek afrollen en dan snel de andere kant op kijken, op de foto? Nee, nu even niet het is veel te spannend… 
Maar aan iets leuks komt ook altijd weer een eind en de fanatiekelingen moeten weer gaan.

Aan alles is hier in deze sporthal gedacht om het toegankelijk te maken voor de cliënten. De rolstoel kan perfect via de rolstoelplaten het trappertje afgereden worden. En belangrijker nog er is een lift aanwezig waarmee de cliënten bij de bowlingbaan kunnen komen. Een betere avond op deze locatie kan niet!!

foto  Klik op de picto voor de foto’s  


 

Op maandag 1 september van 19.00 tot 20.30 uur is er een open avond voor eventuele nieuwe bowlers.

Iedereen is welkom om te kijken deze avond of bowlen iets voor hem of haar is. Je kan zelf een balletje gooien onder begeleiding van vrijwilligers van de bowlingclub BLLT. De bowlers die afgelopen seizoen al hebben meegedaan kunnen ook komen bowlen.

De kosten om mee te doen met de competitie is 2014/2015 is € 8,00 per keer. Dit wordt achteraf gefactureerd. De deelname voor de open avond is GRATIS.


 


 

LEEK – In het Sportcentrum Leek werd op 30 juni een uitwisselingstoernooi gespeeld tussen de G-bowlers van De Zijlen en het Thomashuis tegen de Strike Stars uit Groningen. Het toernooi werd glansrijk gewonnen door de Strike Stars, die heel veel strikes gooiden en hun clubnaam dus waar maakten. Ook de professionele wijze waarop ze speelden met een eigen bal en schoenen en ook nog een mooi teamshirt maakte veel indruk.

 

 
SONY DSC
 
 
 

NK G-BOWLEN EEN GROOT SUCCES
 
Deelnemers van het Thomashuis uit Niebert en van De Zijlen uit Leek zijn zondag 18 mei helemaal afgereisd naar het NK G-Bowlen in Almere. De deelnemers zitten op G-Bowlen bij het Sportcentrum Leek en waren uitverkoren om mee te doen.Uit a…lle hoeken van Nederland kwamen mensen met een verstandelijke beperking tegen elkaar bowlen. We deden voor de eerst keer mee en hadden gelijk 3 finalisten! De finale was superspannend. Gelukkig wisten de deelnemers hun zenuwen in bedwang te houden. Dit kwam ook door de goede coaching van de vrijwilligers van de Bowlingvereniging Leek.René de Jong werd vierde bij de mannen. Tineke Lagerman werd vierde en Atje de Boer werd tweede bij de dames. Een knappe prestatie van allemaal!

Eindstand G-bowlen seizoen 2013-2014

Bekijk via onderstaande link de eindstand van het G-bowlen seizoen 2013 – 2014!

Eindstand G-bowlen 2013-2014untitleduntitled

G-bowlen eindtoernooi

De avond van de prijsuitreiking speelden de G-bowlers  een toernooi tegen de vrijwilligers. Maandenlang hadden de G-bowlers de vrijwilligers uitgedaagd om tegen hen te spelen en met spanning werd naar dit toernooi uitgekeken. En ze hebben nog gewonnen ook! De G-bowlers wisten alle prijzen in de wacht te slepen.

g-bowlen-toernooi