DJ Woudstra en Yvette Aijal hebben de G-bowlingcompetitie van het seizoen 2014-2015 gewonnen. Het was voor DJ Woudstra niet de eerste keer dat hij zich de sterkste toonde in de G-bowlingcompetitie bij de heren, die om de twee weken in het Sportcentrum Leek gespeeld wordt. Ook vorig jaar wist hij de titel op zijn naam te schrijven. Naast het winnen van de titel zaag hij zijn gemiddelde dit jaar was een stuk omhoog gaan. Voor Yvette Aijal was het winnen van de competitie bij de dames wel nieuw. Vorig seizoen eindigde ze nog als 6e. Zij heeft zich dit seizoen sterk DSC_0786ontwikkeld en won met een flinke voorsprong. Yvette speelde dit seizoen op dezelfde baan als DJ. Woudstra en René de Jong.Misschien hebben die twee sterke spelers haar gestimuleerd.Ze gooide de hoogste score op een avond: 298 pinsen dat was hoger dan de hoogste score bij de heren, die met een totaal van 273 pinsop naam kwam van Wouter Koops.
De winnares bij de dames van vorig jaar, Amanda Tuinema, kwam nu niet verder dan de 5e plaats. De strijd om de tweede plaats bij de dames bleef lang spannend. Irma Hekkema, JantinaSchrage en Sandra Folkertsma wisselden regelmatig van positie op de ranglijst. Uiteindelijk werd JantinaSchrage tweede met maar 7 pins voorsprong op Sandra Folkertsma en 16 pins voorsprong op Irma Hekkema. Kan het nog spannender?
Bij de heren is René de Jong elk jaar de belangrijkste concurrent van DJ Woudstra. Ze staan bij elkaar op de baan en kunnen elkaars scores zo mooi in de gaten houden. René de Jong behaalde dezelfde totaalscore als vorig jaar, maar dat was dit jaar niet genoeg om 2e te worden. Wel stond hij nog heel lang op de 2e plaats, maar hij wist die niet vast te houden en zag Wouter Koops, die een sterke eindsprint had, uiteindelijk met voorsprong als tweede eindigen. Het is jammer dat Jaap Kobus een aantal keren gemist heeft, op basis van zijn gemiddelde had hij als derde geëindigd. Hij eindigde nu op de 6e plaats en moest Eric Ausma (4e) en Anton de Jong (5e) laten voorgaan.
Voor Eric Matthijs, de jongste speler, was er nog een aanmoedigingsprijs.Zijn gemiddelde ging flink omhoog van 82 vorig seizoen naar 97 dit seizoen.
Alle spelers en speelsters, die dit jaar aan de competitie hebben meegedaan, kregen voor hun inzet een medaille omgehangen.DJ Woudstra en Yvette Aijal nemen dit jaar de wisselbokaal mee naar huis, waarop hun naam staat naast die van de winnaars van vorig jaar.
Op de laatste speelavond werd er een onderling toernooi gespeeld tegen de vrijwilligers. Met “Maak je borst maar nat’ en ‘hij is nu al zenuwachtig” probeerden de G-bowlers de vrijwilligers uit te dagen.Die hapten natuurlijk en wilden de strijd wel aan. Om een gelijkwaardige wedstrijd te krijgen kregen iedereen een handicap op basis van zijn gemiddelde, een steuntje in de rug zogezegd. Iedereen kan dan winnen, Het gaat op zo’n avond vooral om de vorm van de dag wie dan met de prijzen naar huis gaan. Bij de dames G-bowlers was het Renate (nota bene als laatste geeindigd in de competitie!), die glansrijk won met een score van 383 over twee games. Bij de heren was Jaap Kobus met een totaal van 387, net als vorig jaar, de winnaar. Ook bij de vrijwilligers was het een bekend gezicht, die net als vorig jaar won: Obbo Buma met een score van 432.
Na afloop ging iedereen nog even op de foto met de winnaars in het midden.
De volgende wedstrijd is op 31 mei in Almere, waar de NK G-bowlen plaats zal vinden. Een aantal van onze G-bowlers gaan daar proberen een titel in de wacht te slepen. Kansloos zijn ze zeker niet. Overigens zal pas in de laatste week van april het pasje worden gestuurd en worden de inschrijfformulieren rondgestuurd.
De G-bowling competitie begint weer op 7 september, voorafgegaan door een open dag op 31 augustus. Dit zijn voorlopige data, de definitieve speeldata zullen voor de start van de competitie worden rondgestuurd.

 

 Klik hier voor meer foto’s