Door je restjes groente in deze omelet te verwerken, kun je snel aan tafel en hoef je ook niks weg te gooien. Win-win dus!
2 personen 0-15 minuten hoofdgerecht, lunch

Ingrediënten
5 tomaten
8 sprieten bieslook
8 takjes peterselie
azijn
peper
100 gram champignons
restje groente of 100 gram diepvries doperwtjes
1 eetlepel vloeibare margarine
4 eieren
4 eetlepels halfvolle melk
6 volkoren boterhammen

Bereiding
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
Was de bieslook en de peterselie en knip het klein.
Maak van de tomaten met de bieslook, de helft van de peterselie, wat azijn en peper een salade.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Snijd eventueel de groente kleiner.
Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de groente in een paar minuten zacht.
Klop de eieren los met de melk. Voeg de rest van de peterselie en wat peper toe.
Schenk het eiermengsel bij de groente en bak de omelet in 8-10 minuten gaar.
Snijd de omelet in punten en geef de tomatensalade en het brood erbij.